středa 24. února 2016

BANÁNOVÁ ZMRZLINA S GHÍTELOU




Znáte ghí, neboli přepuštěné máslo? Většina z nás už to asi někdy slyšela. ;-) Ale co nový výrobek od firmy České ghíčko s názvem - ghítela? Už jste potkali a ochutnali? Pro nás, co řešíme palmový olej a je nám tudíž zakázaná nutella, je toto úžasná možnost náhrady z kvalitních surovin a navíc v bio kvalitě. Hned, jak jsem si ji donesla domů, musela jsem ji nutně rozdělat a ochutnat. Příjemně mě překvapilo, že narozdíl od jiných kakaových pomazánek, není tolik sladká a krásně voní i chutná po arašídovém másle.


 Ačkoli výrobce deklaruje, že vydrží 3 měsíce od otevření, myslím u nás tak dlouho m nemá šanci vydržet. Prostě se sama vypařuje. ;-)
Po malé ochutnávce jsem se rozhodla ghítelu vyzkoušet ve formě zmrzliny.
Tak vznikla banánová zmrzlina s ghítelou. :-)
Recept je velice jednoduchý a rychlý.


Ingredience:
1 mražený banán
2 lžíce vychlazené ghítely
1 lžička kakaového prášku (ideálně v raw kvalitě)

Postup:
Mražený banán rozkrájíme na kousky (aby ho mixér lépe zpracoval) a rozmixujeme v mixéru. Přidáme 2 ghítelu a kakao a mixujeme dohladka. Poté servírujeme a mlsáme. V případě, že už je zmrzlina hodně změklá, můžeme dát na chvíli do mrazáku.

Počet porcí: 1
Doba přípravy: 5 minut plus čas než zmrzne banán









Žádné komentáře:

Okomentovat