úterý 23. února 2016

AVOKÁDOVÁ POMAZÁNKA




Avokádo jsem objevila před pár lety, když jsem zjišťovala, jakou udělat zdravou pomazánku svému tehdy asi ročnímu prckovi. A od té doby nedám na avokádo dopustit. Je úžasné jak ve slané, tak ve sladké verzi. Dnes se zaměříme na slanou pomazánku a vězte, že doba její přípravy je asi tak dlouhá (tedy krátká), jako čtení tohoto textu. Tak pojďme na to. :-)


Ingredience:
1 zralé avokádo
1 lžíce lučiny (já dávám nejraději tzv. domácí lučinu, tedy vykapaný jogurt se smetanou)
1 menší stroužek česneku bez klíčku
Sůl, pepř
Pár kapek citrónu
Pár lístků máty
1 lžička strouhaného sýru parmezánoveho typu 


Postup:
Avokádo rozkrojíme napůl, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lučinu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, zakápneme citronem, přidáme dle chuti trochu máty nasekané najemno a nasypeme sýr. Vše promícháme.
Takto připravenou pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme dle libosti. Ideálním doplňkem je k rajče.


Počet porcí: 2
Doba přípravy: 10 minut 


Žádné komentáře:

Okomentovat