úterý 23. února 2016

TVAROHOVÝ DORT S OVESNÝM KORPUSEM


Z mé domovské vařící skupiny na facebooku na mě často koukají dobroty a občas je to něco, co musím jít okamžitě sama uskutečnit. Toto se mi stalo právě u tohoto tvarohového dortíku. A s čerstvým ovocem je to prostě neodolatelná kombinace. 

 


Ingredience:
Korpus
1 plný hrnek ovesných vloček 250ml
75g mletých ořechů (použila jsem půl na půl vlašské a kešu)
150g banánu (odpovídá 2 menším banánům)
50g másla
1/2 lžíce medu
Špetka soli

Krém:
1 Tvaroh v papíru (250g)
1/2 vaničky mascarpone
1 velký vykapaný jogurt (nebo se můžou místo mascarpone použít 2 vykapané jogurty)
100 ml smetany ke šlehání
3 lžíce medu
Kůra z půlky citronu
Pár kapek citronové sťávy
Špetka soli

Ozdoba:
Čerstvé ovoce dle potřeby

Postup:
Rozmackané banány smícháme s ovesnými vločkami, přimícháme ostatní suroviny a promícháme. Necháme asi 10-15 min odpočinout, aby vločky změkly, napěchujeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů 10-15 minut. Po vyndání necháme korpus vychladnout.

Zatímco korpus chladne, připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh, vykapaný jogurt a mascarpone, osladíme, přidáme špetku soli a přidáme vyšlehanou šlehačku, dochutíme strouhanou kůrou z omytého citronu a citronovou šťávou. Hotový krém klademe na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice na pár hodin.
Hotový dort zdobíme čerstvým ovocem.


Doba přípravy 45 min + vychladnutí
Počet porcí 8-10 v dortové formě o průměru 23 cm




Žádné komentáře:

Okomentovat